vrijdag 27 januari 2012

Een ramp heeft zich voltrokken!

Er heeft zich een ramp voltrokken in mijn bouwwereld!

Het volgende is het geval:
om alle onderdeeltjes makkelijker te knippen heb ik nieuwe malletjes gemaakt waar meteen de naadtoeslag aan vastzit. Dus voortaan nog maar 1 keer de malletjes neerleggen.

Zo geschiedde. Ik meteen een heleboel huisjes in voorraad geknipt, want ik heb ook al een kleine bouwachterstand opgelopen.
Gisteravond ben ik weer vol goede moed begonnen met het patchen van de huisjes.

Toen het 1e huisjes klaar was, meende ik dat deze kleiner leek! Nee, dat kan toch niet? Ik direct een oud huisje naast een nieuw huisje gelegd en ja, het nieuwe huisje is 1 cm kleiner!

Ik laat het je zien:



Wat een ramp! En ik heb de oude malletjes al weggegooit!

Ik ben volledig uit het (bouw)veld geslagen! Kan ik weer opnieuw malletjes maken en 15 (!) geknipte huisjes weggooien! Wat een vette pech! Niet leuk!

Ik laat het even rusten. Ga mijn hobbykamer eerst maar opruimen.
Hopelijk vind ik dan weer de moed om opnieuw te beginnen!

Groetjes,
Sabine

donderdag 19 januari 2012

Daar wordt je een beetje stil van....

Regelmatig maak ik op bestelling cupcakes voor "bijzondere gelegenheden". Zo ook dit keer. De Make A Wish Foundation had mij gevraagd of ik cupcakes wilde maken voor een wensdag voor een meisje van 5 jaar, dat ongeneeslijk ziek was, en die heel graag nog een keer prinses/doornroosje wilde zijn.
Ook wilde ze nog een keer vliegen.

Haar wensdag werd gisteren vervuld.
Van zulke opdrachten word ik wel een beetje stil......
Wat is gezondheid toch een zegen!

Ik laat de cupcakes nog even zien.



Groetjes,
Sabine


dinsdag 17 januari 2012

Geen bouwvertraging door de vorst

Ookal vriest het sinds een paar dagen, toch loopt mijn bouw geen vertraging op. Ik loop keurig op schema met de huisjes, maar ze moeten nog wel aan elkaar.
Het feit dat het vordert onder je handen, is zo inspirerend om door te gaan, dat ik blij ben dat ik voor deze manier heb gekozen!

Ik heb er ook al een plekje voor gevonden: hij komt in de gang. Zo recht voor je raap, dat je er niet omheen kunt als je binnen komt. Ik zal het formaat wel wat aan moeten passen, maar dat is niet erg. 
Of wordt het toch een heerlijke quilt om na zware (bouw)arbeid onder weg te kruipen?
Och, ik heb nog even om me daar over te buigen!

Hier komt de foto:

Gaaf he?

Ik wil wel even Merian bedanken: door haar zien de huisjes er een stuk mooier uit.
Bedankt Merian!

Op naar het volgende "straatje"!

Groetjes,
Sabine

maandag 9 januari 2012

Het resultaat na de 1e bouwweek!

In 1 woord: het is een verslaving!
Je kunt een huisje nu eenmaal niet onafgemaakt wegleggen, en dan nog even de sashing, ja en dan nog gauw een paar knippen. Oeps, de dag is weer voorbij!

Ja, ik weet niet hoe het met de andere bouwers zit, maar ik kom tot niks anders meer op dit moment! Ik wil alleen maar bouwen!
Hoe moet dat nu met mijn UFO's? En ik ga ook nog bij Dotty beginnen met de Mystery Quilt! Ojee, ik vrees dat ik mijn baan op moet gaan zeggen! Maar dan kan ik mijn bouwactiviteiten en resterende hobbies niet meer betalen! Tjee, wat een dilemma!

Ik zal het resultaat tot nu toe laten zien:



Het grote huis is nog niet klaar: daar moet dus nog een vogel op en wat bloemen.

Ik vind het zo'n leuk werk om te doen!!!!

Ik ben ook iedere dag erg benieuwd naar de resultaten van de andere bouwers. Ook dit kost weer tijd: al die mooie blogs bekijken en alle vorderingen zien.

Och, het leven van een bouwvakker is zwaar.
MAAR WEL HEEL ERG LEUK!!!!

Tot de volgende keer!
Sabine

donderdag 5 januari 2012

Het bouwplan is nu definitief!

Ja, ik ben eruit! Na diverse pogingen en net zoveel mislukkingen ben ik er nu uit. Ik ga mijn huisjes maken in een country style met hier en daar een cottage er tussen!

Ook heb ik besloten om rondom het middenblok te gaan werken. Dit las ik bij iemand anders op zijn blog en dat heeft me wel aan het denken gezet. Ik moet er niet aan denken dat ik straks 365 huisjes heb die ik dan nog aan elkaar moet gaan zetten. En op deze manier kan ik ook nog iets met de datum doen (als er bijvoorbeeld een memorabel iets is op die dag). Ik ben er zelf helemaal blij mee!

Of ik het tempo van 1 huisjes per dag ga volhouden is nog maar de vraag. Ik weet niet hoe het bij de andere bouwers zit, maar mijn huishouden lijdt er vreselijk onder! Het is niet alleen het huisje naaien, maar ook het knippen, lapjes bij elkaar zoeken, de sashings knippen en eraan naaien. Om wat huisjes op voorraad te hebben ben je toch ook snel een paar uur verder!

De sashing met blokjes heb ik bij Dotty gekocht. Zij heeft me goed geholpen met het kiezen van de kleur. Ze had meteen door wat voor soort sfeer ik wilde hebben. Hartstikke bedankt Dorry!

Nou, rest mij vol trots het resultaat tot nu toe te showen:

ja, niet alles zit exact op zijn plek, maar voor een beginnend quiltster vind ik het toch niet zo heel slecht.De cottage in het midden krijgt nog een vogeltje op dak en nog een tak met blauwe regen over de geven.
Maar....ik heb er vreselijk veel plezier in! Da's het belangrijkste!

Hier komt het:



Tot gauw!
Sabine

maandag 2 januari 2012

De eerste huisjes zijn af!

Om te beginnen: iedereen nog de beste wensen voor 2012!!!

Ik heb even rondgekeken en het bouwvirus is in alle hevigheid toegeslagen.
Zo ook bij mij. Ik heb inmiddels mijn eerste 2 huisjes af:


1e huisje



2e huisje


Het 3e huisje is al in wording, dus het bouwplan loopt volgens schema. Of dit zo blijft, is natuurlijk maar de vraag. Tijdens vorst wordt er niet gebouwd:-).

Ik zag op een ander blog dat iemand het grote huis in het midden al heeft gemaakt, en daarom heen zijn huisjes vastmaakt. Is wel een heel leuk idee. Dan zit je straks niet met een hele hoop huisjes die in 1 keer aan elkaar moeten. Alleen, ik heb nog geen idee wat ik ga gebruiken voor de sashing. Ook kun je dan geen rekening houden met speciale dagen, aangezien er geen volgorde in de huisjes zit.

Ik weet dus nog niet hoe ik mijn quilt ga bouwen. Als ik eruit ben, laat ik het jullie weten. Heeft iemand misschien nog een goed idee voor mij? Dan hoor ik het heeel graag!

Groetjes,
Sabine